Rejlers och Entro skriver samarbetsavtal

Vi fortsätter att växa snabbt och finns idag på 80 orter runt om i Sverige, Finland och Norge. År 2015 omsatte Rejlers 1,9 miljarder kronor och B-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm.

Rejlers och energi- och miljöspecialisten Entro inleder ett strategiskt samarbete om energieffektivisering inom bygg, industri och infrastruktur. Samarbetsavtalet stärker båda företagens ställning som energi- och miljökonsulter i Norge, Sverige och Finland.

Entro är redan ledande på energieffektivisering av kommersiella fastigheter i Norge, och Rejlers har lång erfarenhet av konsulttjänster på området i Norge, Sverige och Finland.

  • Miljö, klimat och ekonomi går hand i hand. Företagen inleder nu ett unikt samarbete mellan två ledande aktörer inom energieffektivisering som kan genomföra storskaliga projekt på den nordiska marknaden, säger Morten Thorkildsen, vd Rejlers Norge. Tillsammans kan vi nu hjälpa våra kunder att få största möjliga utbyte av energieffektiviseringen, fortsätter han. Alltmer data kan samlas in för att identifiera och genomföra smarta lösningar, inte bara för själva byggnaden utan även för enskilda rum och anläggningar i byggnaden. Det skapar en stor potential för klimat- och miljöförbättringar och ger också en betydande kostnadsminskning. Gröna initiativ är nämligen också ekonomiskt lönsamma!
  • Det finns stor potential i att sänka energiförbrukningen i byggnader och inom industrin, och klimatavtalet i Paris tvingar oss att göra något inom området. Entros databas omfattar en lokalyta på totalt 30 miljoner kvadratmeter och vi kan analysera en årsförbrukning på 5 700 GWh. Den energiförbrukningen kostar våra kunder 4 miljarder kronor om året. De som fokuserar på kostnadskontroll och att minska förbrukningen uppnår överraskande stora vinster både för sig själva, för kunderna och för miljön, säger Børge Nilssen, vd på Entro AS.
  • Genom samarbetet med Rejlers vill Entro stärka sin ställning som ledande inom sitt område i Norge. Entro får dessutom tillgång till en marknad för sina produkter och tjänster i Sverige och Finland. Tillsammans med Rejlers ska vi i ännu högre grad kunna hjälpa kunderna att minska sitt koldioxidavtryck, avslutar Børge Nilssen.

Rejlers ser fram emot att inleda samarbetet med Entro. Tillsammans kommer vi att ha tillgång till unik kompetens och modern teknik som gör att vi kan täcka alla typer av kunder och stora geografiska områden som går över landsgränserna, säger Morten Thorkildsen, vd Rejlers Norge.

Om Entro

Entro levererar produkter och tjänster inom energi- och miljörådgivning och är ledande inom sitt område i Norge. När avtalet ingås har Entro 52 anställda och avdelningskontor i Trondheim, Oslo och Bergen. Läs mer på www.entro.no

För ytterligare information kontakta:

Peter Rejler; vd och koncernchef, e-post: peter.rejler@rejlers.se
Morten Thorkildsen; vd Rejlers Norge, tel +47 951 82 695, e-post: morten.thorkildsen@rejlers.no