22. oktober 09:00
23. oktober 16:00
Clarion Hotel Admiral, Bergen
Gå till registreringen
Entroseminaret 2019

Entroseminariet 2019: Samarbete för hållbarhet

Samarbete krävs för att stoppa klimatförändringarna

Det finns ingen som har tillräckligt med kreativitet, kunskap, kapital eller handlingskraft för att på egen hand stoppa klimatförändringarna. Samarbete mellan olika industrier, mellan offentliga myndigheter, privat näringsliv och forsknings- och utvecklingsmiljöer krävs om vi ska nå målen i Parisavtalet. Därför är den röda tråden i årets Entroseminarium ”Samarbete för hållbarhet”.

Visar vägen in i framtiden och vad som är värt att ta vara på

För att stoppa klimatförändringarna är det lika viktigt att ta vara på det vi redan har, som att investera i något nytt. Det är inte en slump att årets Entroseminarium arrangeras i Bergen. Här hittar du modern arkitektur och smarta fastigheter, sida vid sida med den historiska trähusbebyggelsen som staden är världskänd för. Vi på Entro vill visa dig vägen in i framtiden, men också vad som är värt att ta vara på.

Inspirerande föreläsare

Vårat mål är att Entroseminariet 2019 ska inspirera dig att vidta åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser från ditt företag och hitta partners som gör åtgärderna möjliga. Bland föreläsarna hittar du:

RESTART: 7 steg till en hållbar affärsmodell

Sveinung Jørgensen och Lars Jacob Tynes Pedersen, Norges Handelshøyskole 

Är din affärsmodell redo för framtiden? Forskarna Sveinung Jørgensen och Lars Jacob Tynes Pedersen kommer til Entroseminariet för att presentere RESTART – en vägkarta i sju delar som visar hur man utformar hållbara affärsmodeller och tjänar pengar på ny teknik, digitalisering och cirkulär ekonomi.

Sveinung Jørgensen och Lars Jacob Tynes Pedersen är forskare respektive professor II vid Norges Handelshøyskole i Bergen. Tillsammans har de rest runt om i världen för att hjälpa företag att bli mer hållbara. Du kan läsa mer om deras erfarenheter från forskning och praktik i boken RESTART som kom ut 2017. 

Hur får man en elektrisk framtid utan att säkringen går?
Ingvald Erga, disciplinansvarig för den yttre miljön, Stavanger flygplats  

Ingvald Erga ansvarar för den yttre miljön på Stavanger flygplats och kommer till Entroseminariet för att berätta om projektet Elnett21 och Avinors planer på att etablera ett mikronät med kraftproduktion från sol och vind, batterilagring och laddningslösningar för större fartyg som buss och flygplan. 

Projektet Elnett21 har fått 40 miljoner från Enova för att arbeta med temat ”Hur man får en elektrisk framtid utan att säkringen går”. Elnett21 är ett samarbete mellan Avinor, Forus Næringspark, Stavangerregionen Havn och Lyse-företagen Smartly och Lyse Elnett

Res aldrig långt på egen hand
Annika Rødeseike, bGreen 

Om vi ska uppnå målet att minska utsläppen av växthusgaser med 40% senast 2030 måste vi både hitta nya sätt att arbeta tillsammans på och nya företag att samarbeta med. Hur hittar du partners du kan nå långt med och hur får du samarbetet att fungera? Annika Rødeseike från det nystartade affärsnätverket bGreen kommer att prata om detta. 

Workshops

Det hjälper emellertid inte att bara känna sig inspirerad. Du behöver också konkreta råd och verktyg för att kunna slutföra. På Entroseminariet 2019 får du därför möjlighet att delta i praktiska kurser och workshops som hjälper dig att komma igång själv:

  • Så kommer du igång med växthusgasredovisning
  • Så använder du Entros energiövervakningssystem Optima
  • Besiktning av de tekniska anläggningarna på Hotel Admiral

Program

Dag 1

Program kommer.

Dag 2

Program kommer.

Registrering

Kostnad
Ordinarie pris är 5 410 NOK (exkl. moms per deltagare).
Middag och underhållning tisdag kväll ingår i priset, i tillägg till inspirerande föreläsningar, workshops och goda luncher båda dagarna.

Early Bird
Registrerar du dig innan 30 juni får du 20% rabatt på registreringsavgiften.

OBS! Vi vill skapa utrymme för de goda samtalen och har därför satt en begränsning på 150 deltagare på Entroseminaret 2019. Var ute i god tid och säkra dig en plats på seminariet!